moto1.jpg

Martensen Wright PC

Establishing Scandinavian businesses in the U.S. every day.

USA visum: O1-visum

Sorry, this entry is only available in Danish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Denne visum type kan anvendes i situationer, hvor den person, som ønskes ansat, har helt ekstraordinære kvalifikationer. Indenfor erhvervslivet kan visummet finde anvendelse, hvor en person kan dokumenter, at hun eller han er nationalt eller internationalt kendt indenfor sit felt, for eksempel som skribent, foredragsholder eller har været omtalt i medierne for sine sin specielle indsigt eller evner. O-1 visummet anvendes ligeledes som visum for udøvende kunstnere og sportsfolk, som kan dokumentere, at de er internationalt kendt for deres evner og præstationer.

O-1 visummets karakteristika svarer på mange måder til et H1-B visum. Eksempelvis kræves det ikke, at den ansatte tidligere har været ansat i den koncern, hvori der søges ansættelse i USA. Den afgørende forskel overfor H1-B visummet er, at kravene til personens kvalifikationer er langt højere end i forbindelse med et H1-B visum.

De grundlæggende krav til visummet er som følger:

Den ansattes nationalitet:
Ingen særlige krav

Den ansattes arbejdsopgaver i USA
Arbejdsopgaverne skal ligge indenfor den ansattes tidligere arbejdsområde.

Den ansattes teoretiske uddannelse
Ingen specifikke krav, men der stilles meget store krav til personens nationale eller internationale anerkendelse og faglige præstationer.

Ejerskab til den amerikanske arbejdsgiver
Ingen særlige krav.

Særlige krav til handelsaktivitet mellem Danmark og USA
Ingen

Særlige krav til investering i USA
Ingen, bortset fra, at det skal dokumenteres, at den amerikanske arbejdsgiver har midler til at drive virksomheden som budgetteret.

For visummet gælder følgende særlige forhold:

Gyldighedsperiode
Visum udstedes normalt for tre år, med mulighed for efterfølgende forlængelser på baggrund af ny ansøgning, forlænges så længe betingelserne for visummet opretholdes.

Sagsbehandling
Sagen behandles først hos et af service centrene i USA. Efter godkendelse i USA, sker den afsluttende behandling på den amerikanske ambassade i den ansattes hjemland.

Sagsbehandlingstid
Varierer stærkt fra tid til anden og afhænger tillige af, hvilket servicecenter, der behandler sagen. Mod et ekstra gebyr på 1.225 dollar kan opnås “expedited handling”, hvorved sagen behandles på højest 14 dage hos servicecentret. Den efterfølgende tid for sagsbehandling på ambassaden ligger sædvanligvis på mellem en til to uger.

Kan ægtefællen opnå arbejdstilladelse?
Nej, ægtefællen kan ikke opnå tilladelse til at arbejde på basis af den anden ægtefælles O-1 visum.